Opvoeden is niet altijd even makkelijk…
Ouders hebben bij de geboorte van hun kind de moeilijke taak gekregen een verantwoordelijke, zorgzame, liefhebbende, verstandige ouder te zijn. Een taak die vrijwel elke ouder met liefde omarmt, omdat het zijn kind met liefde omarmt. Helaas blijft de roze wolk vlak na de geboorte niet altijd even roze, en kleurt deze op sommige momenten wat grijzer dan gewenst. Ouders staan in hun rol als opvoeder vaak voor uitdagingen en weten er soms geen raad mee. Dit kan resulteren in vragen die je als opvoeder hebt. Of het resulteert in conflicten tussen jou en je partner onderling over jullie verschillende manier van opvoeden. Of er ontstaat een ruziënde sfeer thuis die een negatief effect heeft op alle gezinsleden. 

Wat doet ik als oudercoach?
Onzekerheid als ouder kan je dagelijkse leven behoorlijk beïnvloeden. Het ontneemt je je zelfvertrouwen en je plezier in je rol als opvoeder. Als oudercoach help ik je/jullie het plezier in het opvoeden te hervinden. Samen gaan we op zoek naar de vraagstukken en (onderlinge) conflicten waar je tegen aan loopt. Je kan praten over al jouw dagelijkse grote en kleine uitdagingen. We zoeken gezamenlijk naar oplossingen die passen binnen jouw manier van opvoeden en jouw gezin. Met de juiste handvatten krijg je weer plezier in jouw dagelijkse rol als opvoeder. En dat is het mooiste cadeau dat je jezelf en je gezin kan geven, toch?

Hoe werkt het?
Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we ons gezamenlijk oriënteren of ik degene ben die jou als oudercoach kan ondersteunen en of jouw opvoed vraagstukken bij mij op de juiste plek zijn. In gemiddeld 4 tot 6 gesprekken kan ik jouw (en eventueel die van je partner) vragen beantwoorden en je helpen het plezier in het opvoeden weer te hervinden. De gesprekken vinden plaats in mijn coach praktijk aan huis maar kunnen desgewenst ook bij de ouder(s) thuis plaatsvinden.

Voor meer informatie over tarieven KLIK HIER